Petak, 18 lipnja, 2021

Desetogodišnji dječak zaradio već milion i po funti slikanjem!

Nemojte propustiti

Umjetnički genije, dječak Kieron Viliamson, ima samo 10 godina, a već je od prodaje slika zaradio 1,5 miliona funti.

KIeron-2Desetine njegovih najnovijih radova procijenjene su na oko 100.000 funti.

Na posljednjoj aukciji zaradio je 242.000 funti za 23 slike koje su rasprodate, u roku od samo 20 minuta, aukcionarima koji su se javljali mejlovima i telefonom.

Najjeftinija je bila mala slika rađena vodenim bojama koja prikazuje snježni dan blizu njegovog rodnog grada u okrugu Noflok, Engleska.

Početna cijena bila je 2.450 funti, a djelo je prodato za 30.000 funti.
– Njegov motiv nije novac, on samo želi da naslika radove koji će se dopasti ljudima – rekao je njegov ponosni otac Kit (46).

Kieron, kojeg zovu i mali Mone, počeo je da slika pejzaže sa pet godina. Prvih 19 slika prodao je 2009. godine i zaradio 14.000 funti.

– Kieronove slike su predivne i nevjerovatne. Kritičari imaju samo riječi hvale. Niko ne može da povjeruje da ovaj umjetnik ima samo deset godina – rekao je Edrijen Hil iz galerije “Holt” u kojoj je dječak održao posljednju izložbu.

Pogledajte video:

(Telegraf)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo