Petak, 24 ožujka, 2023

Detalji monstuoznog ubistva – Mario B. se slomio na ispitivanju: ‘Da, svoju curu prvo sam davio pa dokrajčio plahtom’

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zagrebačka policija danas je službeno potvrdila mučne detalje brutalnog ubistva Silvane Nekić (43) u zagrebačkom naselju Vrbik, za koje policija tereti zaštitara Marija B.

Proćelavi muškarac u 40-im godinama, prvo je žrtvu udavio rukama, onda joj posteljinom zatvorio usta i nos sve dok se nije prestala trzati i davati znakove života.

Nadalje, kako Jutarnji list doznaje, monstruozni zaštitar je Silvanino beživotno tijelo umotao u plahtu, prekrio tepihom, stavio vrećicu na glavu i na sve to upalio tamjane po stanu kako bi prikrio smrad.

Mario B. je u srijedu nešto prije ponoći, nakon što se slomio na kriminalističkom ispitivanju, pritisnut dokazima, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Mario B. preko pet godina radi kao zaštitar. Miran je i nikad nije pokazivao agresiju. Bio je uzoran zaposlenik. Dobar prijatelj. Izašao je iz burnog braka koji se dugo vremena raspadao ali je, pojašnjavaju poznanici, vodio brigu o djetetu s posebnim potebama koje ima sa prvom suprugom.

VEZANO: Strava u Zagrebu: Udavio djevojku pa njeno tijelo stavio pod tepih

Ne bi li što uspješnije zameo tragove i organizirao, očito prethodno skovani plan, uzeo je i nekoliko slobodnih dana na poslu. Jedan od tih dana, petak rano ujutro, samo 12 sati od trenutka kada je u stanu ostavio mrtvu Silvanu nakon samo 35 minuta druženja i nonšalantno odšetao iz zgrade u nepoznato, izrekao je laž

Silvaninoj majci: “’Silvani je naglo pozlilo, završila je u bolnici. Ali, ne brinite, bit će sve u redu. I još, da znate, njezin je mobitel u servisu na popravku pa je ne možete dobiti.” Iz Silvaninog mobitela izvadio je telefonsku karticu i sve negdje bacio.

Iako joj je često svraćao, previdio je činjenicu da, iako je ta zgrada zvana ‘raketa’ starijeg datuma, ima ugrađen videonadzor. Upravo snimka te kamere svjedoči kako je baš on bio posljednji koji ju je vidio živu u tom stanu.

Silvana je prošli četvrtak u 13 sati otišla ranije s posla zubaru. Zatim se našla s dečkom ispred banke i otpješačila do zgrade. Ulazna vrata zgrade on je otključao, popeli su se stepenicama do stana, a nakon pola sata zadržavanja, njezin je ćelavi dečko u prugastoj majici i s jaknom prebačenom preko ramena, napustio zgradu nonšalantno hodajući preko parkirališta u noć. Jutro poslije njezinoj majci izrekao laž. Silvanini roditelji, udaljeni 160 kilometara dalje u Našicama, nisu imali mira. Krenuli su zvati sve zagrebačke bolnice.

Međutim, niko s imenom i prezimenom njihove kćeri nije bio hospitaliziran niti mu je ukazana pomoć. Obratili su se i u firmu gdje je posljednjih pet godina radila i pronašla radnu sreću. Tamo su dobili odgovor od kojeg su strepili – od petka se nije pojavljivala na poslu, niti se javljala na telefon. U ponedjeljak se obitelj Nekić zaputila u Zagreb. Otključavši vrata stana ostali su bez teksta.Našli su beživotno Silvanino tijelo u fazi raspadanja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Arifhodžić reagovao povodom ‘još jedne zlonamjerne izjave Ambasade Ruske Federacije u BiH’

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića stiglo nam je pismo koje u nastavku prenosimo u cijelosti i...

Možda vas zanima i ovo