Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Detalji akcije ‘Bullet’: Kako je uhapšeni policajac FUP-a prodao 7.500 metaka, bio i na poligrafu

Preporučeno

Uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči se da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

U nastavku operativne akcija “Bullet”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u večernjim časovima uhapsili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela “Nedozvoljena trgovina”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Pronevjera u službi”.

Upravo se čita:  Nakon jučerašnjeg kolapsa: Elektroprivreda BiH uputila važan apel svojim kupcima

Uhapšen je policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) koji je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Iz SIPA-e je jučer rečeno da je u akciji “Bullet” na području Kantona Sarajevo, uhapšena jedna osoba, a prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 7.500 komada metaka 9×19 milimetara i jedan mobilni telefon.

Saznajemo da se uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

Upravo se čita:  Priča o majstoru Muhamedu koji je polupao prozore jer mu vlasnik nije platio radove dobila svoj nastavak: Nakon policijskoj ispitivanja završio u bolnici

Iz SIPA nam je nezvanično rečeno, da je uhapšeni FUP ovac danas bio i na poligrafskom testiranju.

Postoji sumnja da je djelatnik FUP-a, inače zadužen za poslove nabavke i skladištenja streljiva, zlouporabom služebenog položaja i pronevjerom u službi počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine, tako što je nezakonito omogučio prometovanje više hiljada (oko 7500) komada strljiva za vatreno oružje, čija nabavka i trgovina, građanima nije dozvoljena, a koje je bilo namijenjeno plasiranju na ilegalnom tržištu naoružanja i sticanju nezakonite imovinske koristi, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik zatekao užas u iznajmljenim apartmanima u Hrvatskoj: Pozlilo mi je, povratio sam bijelu pjenu kada sam vidio šta su radili

Policijski službenici u petak su se u Solinu susreli s uznemirujućim slučajem. Naime, u jednom objektu za iznajmljivanje u...

Još vijesti za vas