Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Detalji akcije ‘Bullet’: Kako je uhapšeni policajac FUP-a prodao 7.500 metaka, bio i na poligrafu

Nemojte propustiti

Uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči se da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

U nastavku operativne akcija “Bullet”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u večernjim časovima uhapsili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela “Nedozvoljena trgovina”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Pronevjera u službi”.

Upravo se čita:  Carinici na granici BiH i Hrvatske zaustavili vozilo, šokirali se onim što su vidjeli

Uhapšen je policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) koji je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Iz SIPA-e je jučer rečeno da je u akciji “Bullet” na području Kantona Sarajevo, uhapšena jedna osoba, a prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 7.500 komada metaka 9×19 milimetara i jedan mobilni telefon.

Saznajemo da se uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

Upravo se čita:  Pojavila se nakon duži niz godina: Žuta hrđa pokosila pšenicu u BiH

Iz SIPA nam je nezvanično rečeno, da je uhapšeni FUP ovac danas bio i na poligrafskom testiranju.

Postoji sumnja da je djelatnik FUP-a, inače zadužen za poslove nabavke i skladištenja streljiva, zlouporabom služebenog položaja i pronevjerom u službi počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine, tako što je nezakonito omogučio prometovanje više hiljada (oko 7500) komada strljiva za vatreno oružje, čija nabavka i trgovina, građanima nije dozvoljena, a koje je bilo namijenjeno plasiranju na ilegalnom tržištu naoružanja i sticanju nezakonite imovinske koristi, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo