Subota, 26 rujna, 2020

Detalji akcije u ‘Bitola’: Rasvijetljeno 20 krađa, pronađen zlatni nakit, satovi, provalnički alat…

Nemojte propustiti

Donesena prva presuda u RS-u: Nisu smjeli kažnjavati građane za vrijeme policijskog časa u ovom bh. entitetu

Osnovni sud u Prijedoru oslobodio je odgovornosti lice koje je prekršajno kažnjeno zbog kršenja zabrane kretanja za vrijeme policijskog...

Prije nekoliko dana sandale, danas čizme: Pao prvi ovosezonski snijeg u Bosni i Hercegovini

Prema prognozama meteorologa, snijeg će i sutra padati na planinama u Bosni i Hercegovini, a očekuju su i niske...

Dr. Aida Pilav: Očekuje se aktivnost sezonske gripe, nema popuštanja mjera

Dr. Pilav je pozvala građane da putovanja u ugrožene zemlje smanje na najmanju moguću mjeru. Aida Pilav, predsjednica Kriznog...

Važna obavijest ambasade Njemačke za državljane BiH koji su se vratili iz Njemačke

Iz ambasade Njemačke su zamoli građane da povedu računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o...

Iz PU Banjaluka dodaju da je akcija sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Policija je lišila slobode A.B. koji je osumnjičen da je počinio 20 krivičnih djela “Teška krađa” na području Banjaluke, a šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215,00KM, saopšteno je iz PU Banjaluka.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška i Trećom policijskom upravom Kantona Sarajevo sproveli su operativnu akciju kodnog naziva ‘Bitola’ u okviru koje je slobode lišen A.B.”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje uhapšeni je osumnjičen da je pomenuta krivična djela izvršio u periodu od septembra 2017. pa do novembra 2019. godine.

“Izvršen je pretres stana u Kantonu Sarajevo koji je osumnjičeni koristio. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela, zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije ‘Lomači’, cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.


Kako se dodaje, u ovim aktivnostim izvršena je i kriminalistička obrada nad Lj.I. i E.A.

“A.B. je nakon krimanalističke obrade sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banjaluka, jer isti u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini”, navedeno je u saopšetnju.


Iz PU Banjaluka dodaju da je akcija sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu.

Protiv A.B. nakon kompletiranja i dokumentovanja, biće dostavljen Izvještaj OJT Banja Luka o počinjenim krivičnim djelima. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Nove odluke na ulazak u zemlju na snazi od 1. oktobra: Nijemci ponovo krive Balkance za širenje virusa

Prema podacima Instituta Robert Koh, kada je riječ o grupama po godištima, sa Kosova i Turske najviše stižu zaražena...

Postali roditelji: Amel Tuka objavio emotivnu fotografiju sa suprugom Aminom

Vijest da je Amel Tuka postao otac ove sedmice obišla je Bosnu i Hercegovinu, ali i region. Tuka se sada privikava na novi život...

Donesena prva presuda u RS-u: Nisu smjeli kažnjavati građane za vrijeme...

Osnovni sud u Prijedoru oslobodio je odgovornosti lice koje je prekršajno kažnjeno zbog kršenja zabrane kretanja za vrijeme policijskog časa u Republici Srpskoj a...

Otvoreno novo prodajno mjesto Mercatora u Travniku

Danas je u Travniku u ulici Bosanska bb, otvoreno novo prodajno mjesto kompanije Mercator BH. Na preko 850 kvadratnih metara prostora i veoma atraktivnoj...

Domišljati Bosanac: Usisivačem izvadio košpice iz čak 150 tona tikve

Postupak je deset puta brži nego da se ručno vade koštice iz tikava. Kaže da od svoga rada dobro živi ali radi i po...

Možda vas zanima i ovo