Subota, 22 siječnja, 2022

Detalji brutalnog nasilja nad djevojkom porijeklom iz Bosne i Hercegovine zbog veze sa Srbinom: Imala je vaške

Nemojte propustiti

Priča o brutalnom iživljavanju dospijela je u medije, nakon što je djevojka završila u bolnici sa polomljenim rebrom, modricama i povrijeđenim uhom, ošišana do glave

Francuski mediji i dalje bruje o brutalnom nasilju nad djevojkom (17) iz BiH koju je zlostavljala porodica jer se zabavljala sa Srbijancem.

Tužilac Bezansona Etin Manto prvi put je iznio detalje ovog slučaja u javnost.

Otac, majka, stric i strina djevojke će se ponovo pojaviti na sudu 23. oktobra, piše L’Est Républicain.

– Postoji dovoljno elemenata u istrazi kako bi se sudilo ovim osobama – rekao je Manto.

Kako se navodi, djevojka iz BiH, muslimanka i Srbijanac, hrišćanske vjeroispovesti, koji inače žive u komšiluku, bili su u vezi deset mjeseci.

– Moja porodica je bila dobro, govorili smo o braku i prije dvije sedmice su moji roditelji rekli da nisu saglasni. Razlog koji su naveli je religija – rekla je maloljetnica.

To je dovelo do njihovog bjekstva na četiri dana, a za to vrijeme su oboje primali prijeteće poruke porodice iz Bosne.

Manto navodi da je majka bila bijesna zbog toga što su pobijegli, a otac tvrdi da je kćerku ošišao “jer je imala vaške”,

Da podsjetimo, priča o brutalnom iživljavanju dospijela je u medije, nakon što je djevojka završila u bolnici sa polomljenim rebrom, modricama i povrijeđenim uhom, ošišana do glave, prenosi Telegraf.

Nasilje nad djevojkom, koja je sa porodicom došla da živi u Francuskoj 2017. godine, odigralo se prošle sedmice, nakon što je odlučila da se uda za Srbina.

U danima koji su uslijedili vlasti u Francuskoj saopštile su da će protjerati porodicu iz BiH.

– Čim se završi sudska procedura, biće sprovedeni do granice jer nemaju šta da traže na tlu Francuske – najavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen na Twitteru.

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo