Četvrtak, 25 travnja, 2024

Detalji drame u Sarajevu: Arapi napali studentice na Skenderiji

Preporučeno

Medinu Fatić i Jasminu Filipović, studentice Fakulteta zdravstvenih studija, jučer su u 13.15 sati na trolejbuskom stajalištu na Skenderiji u Sarajevu fizički napala dvojica mladića iz Kuvajta. Nesretne djevojke doživjele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim riječima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu.

Kako su nam sinoć kazale, njih dvije su primijetile mladiće još dok su bile u tramvaju te pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog stajališta, piše Avaz.

– Oni su došli na trolejbusku stanicu i pokušavali su da kontaktiraju s nama, obraćajući nam se na engleskom jeziku. Mi smo im govorile da ne znamo engleski, misleći da će nas ostaviti na miru, jer nismo željele pričati s njima s obzirom na to da su nam bili nepoznati – kazala je Fatić.

Upravo se čita:  Delegacija EU u BiH osudila negiranje genocida u Srebrenici: U Evropi nema mjesta revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca

No, nasrtljivi mladići nisu odustajali, a naročito su se naljutili kada je trolejbus došao te kada su Jasmina i Medina zakoračile da uđu unutra.

– Prilikom ulaska unutra počeli su naglo da me vuku za rukav jakne i za ruku. Zaista su jako trgali… Ljudi koji su bili u blizini mene, vikali su: “Nedajte da je izvuku vani!” Jasmina je utrčala u trolejbus na druga vrata i vikala je: “Zovite policiju!” Oni su od nas tražili mobitel, tvrdeći da smo im ga mi ukrale, što me je zaprepastilo – pojasnila je Fatić.

Upravo se čita:  Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Medina se borila da se iščupa od nasrtljivih Kuvajćana, a na svu sreću, pomogao im je i vozač trolejbusa, kao i nekoliko žena koje su bile unutra.

– Ubrzo je stigla i policija pa su priveli ovu dvojicu. Prišli su nam i neki mladići, koji su posvjedočili policajcima o svemu što nam se desilo. Poslije smo otišle u Policijsku stanicu, gdje smo dale iskaz. Pregledane smo i u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje nam je konstatirano akutno stresno stanje, a meni je povrijeđen i ručni zglob desne ruke, a poderali su mi i jaknu kada su me vukli – kaže Medina, prenosi Avaz.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, nastavlja svojim izjavama direktno ugrožavati ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Dodik je nastavio...

Još vijesti za vas