Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Detalji drame u Vogošći: Nisu ga htjeli poslužili pićem pa se vratio s benzinom i zapalio objekat

Nemojte propustiti

H. M. je ušao u ugostitetljski objekt u vidno alkoholisanom stanju i zapalio objekt zapaljivom tečnošću. Pritom je i on zadobio lakše tjelesne povrede.

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne povrede, od ukupno osam koliko ih je zatražilo ljekarsku pomoć, nakon sinoćnjeg požara u ugostiteljskom objektu Oaza u Vogošći.

“Uhapšen je H. M. (rođen 1980. u Vogošći) zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo izazivanja opće opasnosti”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS za Klix.ba.

Uhapšena osoba se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Postupajući tužilac će odlučiti da li će biti predata Tužilaštvu KS.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba, uhapšeni je ušao u ugostitetljski objekt u vidno alkoholisanom stanju i zapalio objekt zapaljivom tečnošću. Pritom je i on zadobio lakše tjelesne povrede.

Prethodno je boravio u istom ugostiteljskom objektu gdje ga, prema našim saznanjima, osoblje nije željelo uslužiti budući da je i tada bio u vidno alkoholisanom stanju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo