Srijeda, 21 travnja, 2021

Detalji filmske prevare u BiH: Bila ubjeđena da je pod crnom magijom pa lažnom hodži poslala 30.000 KM

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Naivna 34-godišnjakinja iz Modriče ostala je bez 30.000 KM nakon što je povjerovala da joj muškarac, koji se predstavljao da je hodža, može pomoći tako što će joj skinuti crnu magiju. Nju je 20. marta ove godine, dok je bila kući, na telefon pozvao muškarac kazavši joj da joj može pomoći da riješi probleme koje ima.

– Rekao joj je da je hodža i da može s nje da skine crnu magiju. Ona mu je povjerovala te su počeli da se dogovaraju o plaćanju. Žrtvi je rekao da treba da se susretne s njegovim saradnikom koji će preuzeti novac. Ona je uzela 30.000 KM koje je imala, stavila ih je u kovertu i predala potpunom neznancu. Kada se vratila kući, pokušala je da stupi u kontakt s “hodžom”, ali joj se nije javljao. Shvatila je da je nasamarena, ispričao nam je izvor blizak istrazi. U dobojskoj policiji jučer su samo naveli da je istraga u toku te da tragaju za prevarantom, piše Oslobođenje.

Podsjetimo na to da je na sličan način Srbijanka Patricija Đorđević od starije Banjalučanke “skidajući crnu magiju”, ukrala 25.300 KM.

Prevarantkinja je od Banjalučanke zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje crne magije, odnosno određene namirnice: vodu, hljeb, so, šećer, a kada je žena otišla po to, iskoristila je trenutak nepažnje i pobjegla s novcem.

Ova prevarantica, koja je osuđivana na godinu zatvora zbog teške krađe, ubijedila je ženu iz Teslića da folija ima čarobne moći da te uz pomoć nje može skinuti crnu magiju koja je navodno kriva za bolest njenog unuka. U foliju je umotala sve dragocjenosti koje je naivna žena iznijela i stavila na sto, a onda je pobjegla.

Na sličan način ova prevarantica opelješila je i stariju ženu iz Teslića od koje je ukrala 10.000 KM obećavši da će osloboditi magije njenu porodicu kako niko od članova ne bi umro.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo