Petak, 15 listopada, 2021

Detalji istrage: Ljubomorna djevojka dojavila bombu na Sarajevskom aerodromu jer nije željela da njen momak otputuje bez nje

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Prava drama odvijala se u petak navečer na Aerodromu Sarajevo nakon što je sa nepoznatog broja stigla dojava o podmetnutoj bombi na letu Turkish Airlinesa koji je stigao iz Istanbula, a koji je nakon slijetanja ponovo trebao letjeti za Istanbul.

Pripadnici MUP-a KS dan poslije uhapsili su žensku osobu, inicijala S.V. (1983) zbog sumnje da je počinila krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

Kako doznaje TV1 motiv dojave o postavljenoj bombi bila je ljubomora. Naime, izvor TV1 navodi da je S.V te večeri sa svojim mladićem trebala putovati za Tursku, istim avionom. Međutim, S.V je bila spriječena da putuje za Tursku no njen momak od putovanja nije htio odustati pa je odlučio da na putovanje ide sam.

Nakon što ga nije uspjela ubijediti da promjeni svoju odluku S.V je odlučila da mu zakomplicira situaciju. Nazvala je aerodrom Sarajevo i kazala da će se u avionu, koji leti iz Istanbula za Sarajevo, uskoro dogoditi velika “havarija“.

No svojim je nepromišljenim činom ugrozila rad sarajevskog Aerodroma. Pregled aviona i putnika te prtljage trajao je nekoliko sati a bili su obustavljeni i svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Na otkrivanju telefonskog poziva, kasnije će se pokazati efikasno, angažovali su se pripadnici SIPA-e i OSA-e.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo