Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Detalji jezive porodične tragedije u Njemačkoj: Majka tabletama ubila svoje petero djece, pa s najstarijim sinom sjela u voz…

Nemojte propustiti

Njemačka policija jučer je pronašla tijela petero djece u zgradi u Solingenu, gradu na zapadu Njemačke.

Naime, 27-godišnja majka otrovala je petoro od svoje šestoro djece prije nego što je pokušala sama sebi oduzeti život bacanjem pod voz.

Bacila se na tračnice u Düsseldorfu, malo više od 30 kilometara od stana gdje je otrovala svoju djecu. Policijski izvori navode kako su djeca otrovana tabletama.

Umrla djeca su tri djevojčice od jedne i pol, dvije i tri godine te dva dječaka od šest i osam godina. Šesto i najstarije dijete, jedanaestogodišnji sin, je živ i na sigurnom i čuvaju ga rođaci. Lokalni mediji javljaju kako je s majkom išao na voz kod bake, a majka je izašla na stanici u Düsseldorfu gdje se i bacila pod voz.

Policija kaže kako ih je baka nazvala u 14 sati i uputila u stan u Solingenu. Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani onim što su pronašli u stanu. Pokušali su reanimirati djecu, ali bilo je prekasno.

Nije jasno je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

Policijski glasnogovornik Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

“Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio”, rekao je Weiand za WDR.

Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jürgen Hardt rekavši kako je reagirao “užasnuto” kad je čuo za vijest.

“Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih”, rekao je Hardt.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo.

Više s weba

Izdvajamo

Matthew Palmer 19. januara stiže u Sarajevo

U Delegaciji EU danas je održan sastanak šefa Delegacije EU Johanna Sattlera i američkog ambasadora Erica Nelsona sa predsjednikom...

Možda vas zanima i ovo