Utorak, 18 siječnja, 2022

Detalji nesreće kod Konjica: Policija traga za automobilom i djevojkom koji su sletjeli u Neretvu

Nemojte propustiti

Na području općine Konjic u naselju Spiljani, sinoć se dogodila teška nesreća u kojoj je vozilo sletjelo s mosta u rijeku Neretvu.

Kako je informisao Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic, Policijska stanica Konjic je sinoć u 20 sati i 40 minuta zaprimila prijavu nepoznate muške osobe koja je prijavila da je na putu prema mjestu Spiljani, u blizini Spiljanskog mosta, pronašla nepoznato lice s povredama, piše Avaz.ba.

Na lice mjesta je odmah upućena patrola PS Konjic i Hitna pomoć, koji su pronašli osobu koja je sebi pokušala nanijeti povrede, u čemu je spriječena. Radi se o osobi A.D. 1996. godište koja je bila mokra, krvava i slabo komunikativna.

Muškarac je patroli policije izjavio da je imao saobraćajnu nezgodu i da je vozilo, kojim je upravljala A.Đ. 1992. godište iz Konjica, sletjelo u rijeku Neretvu i da se ona nije uspjela izvući iz vozila.

Patrola policije je tokom protekle noći obilazila područje i na oko 2 kilometra od mjesta gdje je pronađen povrijeđeni muškarac, pronašli su tragove koji upućuju na to da je vozilo sletjelo u Neretvu, ali zbog slabe vidljivosti, zamućenosti vode i povećanog nivo rijeke Neretve, u toku noći nisu uspjeli pronaći ni lice ni vozilo.

Povrijeđeni muškarac A.D. je nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici Konjic, u pratnji policije, upućeno na liječenje u Mostar.

Kako je kazao Kadić, noćas su bili angažovani i pojedini rafteri s područja Konjica, koji su se spustili niz rijeku, međutim, potraga je bila bezuspješna.

– Danas se očekuje da na lice mjesta dođu ronioci Federalne uprave civilne zaštite, kako bi se pronašlo vozilo i onda pristupilo uviđaju, koji će vjerovatno rasvijetliti tok ovog događaja – kazao je Kadić.

Kontaktirali smo i dežurnu kantonalnu tužiteljicu Medihu Balić, koja nam je kratko kazala da je krenula na uviđaj i da će više informacije biti poznato tek nakon što se vozilo pronađe i obavi uviđaj.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo