Petak, 25 lipnja, 2021

Detalji nezapamćene tragedije: Kako je djevojčica pala sa osmog sprata i poginula?

Nemojte propustiti

Trinaestogodišnja djevojčica poginula je kada je pala s balkona solitera u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku.

Nezapamćena tragedija dogodila se juče ujutru, a tijelo djeteta pronašli su slučajni prolaznici i obavijestili policiju. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da se dijete vjerovatno okliznulo i palo, ali u policiji nisu mogli da otkrivaju detalje.

Izvor blizak istrazi je rekao da, prema dosadašnjim informacijama, nema elemenata krivičnog djela i ne radi se o ubistvu.

– Istražuje se kako je došlo do nesrećnog pada djevojčice i šta se zaista desilo. Za sada ništa ne ukazuje da je riječ o krivičnom djelu. Sve se mora provjeriti kako bi tačno bilo poznato da li se dijete okliznulo i slučajno palo ili se iz dječje radoznalosti ili zbog nekog drugog razloga popelo na balkon pa je došlo do tragedije – ispričao je ovaj izvor blizak istrazi.

Novi Travnik

U MUP Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdili su da im je slučaj prijavljen u ponedjeljak rano ujutro i da su odmah na teren poslali ekipu te da sprovode istragu.

– Pripadnici Policijske uprave Travnik su u 6.10 obaviješteni da je ispred zgrade u Novom Travniku pronađeno tijelo djeteta. Obaviješteno je i Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona – rekao je portparol MUP SBK Hasan Hodžić. Istakao je da se istraga o ovom slučaju vodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva i da ne može da otkriva detalje.

– Prikupljaju se sve informacije i podaci, ispituju se svi tragovi kako bi utvrdili šta se desilo i kako je dijete nastradalo. Tek kada bude završena istraga, javnosti moći ćemo reći više detalja – rekao je Hodžić.

U Tužilaštvu su rekli da je dežurni tužilac naložio obdukciju tijela stradalog djeteta i druge istražne radnje te da za sada ne mogu da otkrivaju više informacija.

– Slučaj još nije okvalifikovan, jer nemamo dovoljno podataka i ne možemo da kažemo radi li se o nesretnom slučaju. Sve ukazuje da u ovom slučaju nema krivičnog djela, ali tek kada prikupimo neophodne informacije, saopštićemo šta se i kako desilo – rekli su u tužilaštvu ne navodeći detalje.

Ova tragedija šokirala je mještane Novog Travnika i okovala tugom sve stanovnike solitera u kojem je živjela djevojčica, piše Glas Srpske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je...

Možda vas zanima i ovo