Četvrtak, 25 travnja, 2024

Detalji otmice koja je šokirala bh. javnost: Strpali ga u gepek, u šumi natjerali da se skine te vezali za nogu i “objesili” preko grane pa tukli…

Preporučeno

– Jednomjesečni pritvor je određen i za jedno maloljetno lice koje je učestvovalo u protivpravnom lišenju slobode

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adnana Halilovića (35), Muharema Kopačića (22) i Džejlu Tuholjak (24), svi iz Gračanice, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode na okrutan način, pri čemu su jednoj osobi teže narušili zdravlje. Također, oni su osumnjičeni i za krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga.

Upravo se čita:  Influenserica koja je divljala autom kroz Sarajevo jedna od uhapšenih u jučerašnjoj akciji

– Jednomjesečni pritvor je određen i za jedno maloljetno lice koje je učestvovalo u protivpravnom lišenju slobode, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Oni su, naime, osumnjičeni da su 20. februara u jutarnjim satima u Gračanici automobilom došli do kuće u kojoj je privremeno sa suprugom i djetetom boravio oštećeni S. J, i uz upotrebu prijetnji pištoljem i udarajući oštećenog pesnicama ga natjerali da se spremi i krene sa njima. Nakon toga su ga strpali u gepek automobila, odvezli ga izvan grada u šumu, gdje su ga natjerali da se skine, vezali ga sajlom za jednu nogu a drugi kraj prebacili preko grane drveta i tako ga dizali sa zemlje. Pri tome su ga, kako se navodi u saopćenju Tužilaštva TK-a, udarali pesnicama, nogama i motkama po cijelom tijelu i teško mu narušavali zdravlje, nakon čega su ga odvezali i rekli mu da bježi.

Upravo se čita:  Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH: Najstarija Derviša (87), a najmlađi petogodišnji Ensar

Pripadnici Sektora kriminalistićke policije MUP-a TK su po nalogu Tužilaštva i uz naredbu suda izvršili pretrese na više lokacija koje su koristili osumnjičeni prilkom čega je kod tri spomenute osobe pronađena manja količina opojne droge amfetamin i jedna precizna vaga.

Osumnjičeni su lišeni slobode te su nakon kriminalističke obrade predati u nadležnost Tužilaštva.

Upravo se čita:  Šta se jede u bolnicama: Za neke riba na tacni, za druge samo mahune

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, a Sud im je odredio pritvor.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas