Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Detalji otmice u Sarajevu: Enisa ugurali u vozilo, sve se odigralo usred dana ispred Centralnog zatvora

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Otmica je rasvijetljena zahvaljujući uspješnoj saradnji između MUP-a KS, KPZ- a Sarajevo i PU Istočno Sarajevo.

Kako portal “Avaza” nezvanično saznaje u policija je u Sarajevu rasvijetlila otmicu osuđenika Enisa R. iz Sarajeva.

Enis R. je jučer otpušten iz KPZ-a Sarajevo gdje je izdržao kaznu zatvora. Njega je po izlasku iz zatvora čekala ženska osoba R. E. , ali su je pretekli otmičari.

Enis nije daleko otišao, jer ga je odmah presreo Jasmin R. zvani “Deba”, te prisilio da uđe u Golf na obližnjem parkingu.

Žena je počela da galami pokušavajući da zaustavi vozilo u kojeg su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah alarmirala policiju.

Otmica je rasvijetljena zahvaljujući uspješnoj saradnji između MUP-a KS, KPZ- a Sarajevo i PU Istočno Sarajevo.

Inače, Enis R. je ranije privođen zbog droge.

Podsjećamo, Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došli su do saznanja o četiri muške osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su operativnim radom locirani na području Pala.

U saradnji s policijskim službenicima iz PU Istočno Sarajevo, osobe: J.B. (1987), M.K (1990), A.S. (1976) i A.F. (1987) – svi iz Sarajeva, su lišeni slobode. Oko 23,50 sati, dana 26.01.2023. godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od policijskih službenika PS Pale MUP RS, preuzeli lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 180. KZ FBiH (Otmica).

Istodobno, policijski službenici su pronašli E.R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo