Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Detalji porodične tragedije koja je potresla Živinice: Zijad ranio suprugu, usmrtio sina, a onda presudio sebi!

Nemojte propustiti

Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

U porodičnoj tragediji koja se dogodila jutros u porodičnoj kući u mjestu Ciljuge u blizini Živinica smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je teže povrijeđena i hospitalizirana je u UKC-u u Tuzli.

Smrtno su stradali Admir Mujčnović (33), Zijad Mujčinović (54) te je povrijeđena Zada Mujčinović, saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona.

Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Prema prvim informacijama sa uviđaja, kako se navodi, najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

– Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda Zade Mujčinović. Uviđaj je u toku i utvrđuju se okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije. Također, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja. Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija MUPTK će dostaviti Tužilaštvu izvještaj te će se poduzeti sve druge potrebne istražne radnje – saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo