Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Detalji sastanka: O čemu su danas razovarali Čović i Schmidt

Nemojte propustiti

Put BiH prema Europskoj uniji i NATO-u okosnica je rada hrvatskih političkih dužnosnika, istaknuo je Čović prilikom razgovora.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak s novoimenovanim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

“Dužnosnici su razgovarali o prilikama u BiH; naglasak je stavljen na očekivanja od tekuće neizborne godine, stabilizaciju političkog dijaloga, napredak na EU i NATO putu te na otklanjanje postojećih diskriminacija na svim administrativno-političkim razinama. U svjetlu razgovora o jednakopravnosti, dr. Čović istaknuo je ključnim izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne izmjene. One će, kako je kazao, pružiti prijeko potreban iskorak i institucionalno zaštititi jednakopravnost i legitimno predstavljanje. Krajnje je vrijeme da otklonimo postojeće diskriminacije prema svim žiteljima u našoj domovini i do kraja stabiliziramo dijalog, kazao je”, saopćeno je iz HDZ-a.

Put BiH prema Europskoj uniji i NATO-u okosnica je rada hrvatskih političkih dužnosnika, istaknuo je Čović prilikom razgovora.

“Perspektiva razvijene i europske BiH mora se poduprijeti konstruktivnim radom, poštivanjem postignutih političkih sporazuma te neupitnim uvažavanjem načela konstitutivnosti, jednakopravnosti i legitimnog predstavljanja. Također, istaknuo je zabrinutost zbog ozbiljnih političkih nasrtaja na nezavisnost i funkcioniranje pravosudnih institucija, dotičući se poimenice Tužiteljstva BiH, Suda BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH”, naveli su iz HDZ-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo