Petak, 25 lipnja, 2021

Detalji stravičnog ubistva: Zagrepčanin (36) izmasakrirao majku nožem, danima živio s mrtvim tijelom u stanu

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

M. G. (36) mirno je stajao pored izmasakriranog tijela svoje majke Jasne G. (64). U spavaćoj sobi stana u Ulici Vladimira Ruždjaka na zagrebačkoj Savici danima je ležalo tijelo nesretne žene koja je više puta izbodena kuhinjskim nožem po tijelu, zbog čega je i preminula.

Stariji brat Danko G. (38), koji se još davno odselio i zasnovao obitelj, dugo je pokušavao dobiti majku na telefon. Kako nije odgovarala, zabrinuo se i odlučio provjeriti što se događa pa se u srijedu rano ujutro zaputio u stan. Više je puta pokucao na vrata, ali nije bilo odgovora.

S njim su tada bile i sestra ubijene Jasne te susjeda s drugog kata zgrade. Danko G. izvadio je ključ stana i polagano otključao vrata. Na prvu je izgledalo kao da nema nikoga, ali kada je ušao u spavaću sobu, dočekao ga je stravičan prizor. Majka mu je prekrivena krvlju ležala na podu, a M. G. skamenjen je stajao pokraj nje.

“Nikada ništa strašnije nisam vidjela ni na filmu. Nemojte me, molim vas, tjerati da se prisjećam te scene, nije da ne bih, ali sada stvarno nisam sposobna o tome razgovarati”, još pomalo u šoku izjavila je susjeda koja je bila s Dankom G. u trenutku kada su ušli u spavaću sobu.

Prestravljeni trojac odmah je nazvao policiju i Hitnu, a M. G. prevezen je u jednu zagrebačku bolnicu. Kako se radi o osobi sa psihičkim poteškoćama, policija s njim još nije uspjela obaviti obavijesni razgovor, zbog čega on trenutačno službeno i nema status osumnjičenika.

“Miro ili Đeri, kako ga svi mi u kvartu zovemo, inače je miran i povučen, ali tu i tamo zna potpuno poludjeti. Često igra košarku, a prošlo ga je ljeto jedan osnovnoškolac slučajno pogodio loptom u glavu. Izgubio je kompas, otišao doma po noževe i onda je po igralištu počeo bijesno naganjati tog dečka. Sva sreća pa ga je starija ekipa koja je bila na igralištu uspjela smiriti, ali bio je to šokantan prizor”, prepričavaju njegovi poznanici.

Dodaju da nije bio zaposlen te da je tu i tamo znao otići do kladionice, a svako jutro oko osam sati dolazio bi u lokalnu trgovinu i uvijek uzimao samo četvrt kruha.

(Bh-index, Vecernji.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo