Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Detalji stravične nesreće: Dječaci poginuli jer su im se roditelji iz zabave preticali!

Preporučeno

U kombiju mercedes, holandske registracije, bila je petočlana turska porodica Tuzuner, koja se sa odmora iz rodne Turske vraćala u Holandiju, gdje žive i rade. Kombi je vozila Fatima Tuzuner, pored nje je sjedio suprug Salkimil Cetin (36), a iza njih troje djece, od kojih su dva brata poginula, a sedmogodišnja kćerka je teško povrijeđena.

U drugom kombiju Hyundai, francuske registracije, nalazila se turska porodica Calacar, njih šestoro, koji su se sa odmora u Turskoj vraćali u Francusku. Osim vozača i suvozača, koji su nepovrijeđeni, pozadi je sjedilo četvoro djece, starosti od šest do 20 godina, i svi su teško povrijeđeni.

Upravo se čita:  Pola miliona kazni zbog radara na autoputu u FBiH, evo na kojim najviše

Ove dvoje porodice iz Turske su se autoputem stalno vozile uporedo, izuzetno blizu se primicale jedna drugoj i tako se “zabavljale” u putu.

U jednom trenutku, vozeći ka Beogradu, vozač drugog kombija je mahao djeci koja su sjedela pozadi u mercedesu. Izgubio je kontrolu nad vozilom, jer su se kretali velikom brzinom, udarili su u zadnji dio prvog kombija i nastao je karambol.

Kombi sa porodicom Tuzuner odletio je na bankinu koja razdvaja dva smjera autoputa, a zatim su se od siline udarca oba kombija prevrnula. Nisu sva djeca bila vezana u sjedištima, ispala su u prednji dio kombija i teško se povrijedila – kaže sagovornik.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pošto bolnica u Smederevskoj Palanci nema sanitetska vozila, na mjesto nesreće izašle su medicinske ekipe iz Velike Plane. Ali zbog broja povrijeđenih i malog broja vozila, bio je izuzetno otežan transport putnika.

Na mjestu nesreće poginuo je dečak I. T. (3), koji je u momentu udarca ispao iz vozila, dok je njegov brat M. T. (10) preminuo na putu do bolnice. Vozač mercedesa Fatima Tuzuner (35) teško je povrijedila kičmu i razmatra se da li je potrebna operacija. Njen suprug Salkimil Cetin (36) teško je povrijedio glavu i stopalo, zbog čega je zadržan u bolnici u Smederevskoj Palanci.

Upravo se čita:  Dok čekaju konačan procent redovnog usklađivanja: Penzioneri dobivaju još 300 KM na penziju?!

Kada je riječ o povrijeđenima iz Hyundaiya, S. C. (7) je prevezena zbog teške povrede glave na neurohirurgiju Urgentnog centra u Beogradu, dok će M. C. (5) zbog teških povreda genitalija biti operisana u Smederevskoj Palanci, a preostale dvije djevojčice zadržane su na odjeljenju ortopedije u Smederevskoj Palanci.

Foto: Blic
Foto: Blic

(Press)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas