Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Detalji tragedije koja je potresla Krajinu: Vatrogasci rezali auto da izvuku stradale mladiće

Autor:N.N.

Nemojte propustiti

CAZIN – Dvojica mladića su poginuli na licu mjesta, dok je povrijeđeni mladić, zbog težine povreda, odmah upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i prema posljednjim informacijama nalazi se u teškom stanju.

Neprilagođena i brza vožnja uslovima i stanju na putu uzrok je saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć u Cazinu i u kojoj su smrtno stradala dvojica 20-godišnjih mladića.

Radi se o Tariku Pandžiću i Arminu Čajiću, obojica iz pomenutog grada, dok je treći mladić, koji se nalazio u fiajt puntu u kojem su se vozili, teško povrijeđen.

Automobil se zabio u grtalicu za čišćenje snijega, koja se kretala iz suprotnog pravca, nakon što je, krećući se velikom brzinom po ledenoj cesti, prešao u suprotnu kolovoznu traku.

S mjesta nesreće, Foto: N.N.

Nesreća se dogodila oko 18 sati u naselju Šepići nadomak Cazina, a u pomoć unesrećenima pritekli su slučajni prolaznici i mještani, a na lice mjesta su vrlo brzo stigli policija i pripadnici vatrogasne jedinice, kao i vozilo hitne pomoći.

Zbog toga što se automobil, usljed silovitog udara deformisao, vatrogasci su pomoću podesnog alata morali izrezati vozilo, kako bi iz njega izvukli nastradale, a očevici navode kako su slike s mjesta događaja bile užasne i zastrašujuće.

Dvojica mladića su poginuli na licu mjesta, dok je povrijeđeni mladić, zbog težine povreda, odmah upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i prema posljednjim informacijama nalazi se u teškom stanju.

Nastradali mladići

Na društvenim mrežama se prijatelji i vršnjaci opraštaju od nastradalih mladića. Dirljivu poruku objavila je i srednja škola koju su pohađali.

“S velikom tugom i bolom obavještavamo naše učenike i ostalu javnost da su danas u teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubili Pandžić Tarik i Čajić Armin. Tarik je bio učenik četvrtog razreda građevinskog tehničara, a Armin je skorašnji svršenik naše škole. Molimo Boga dragog da Tariku i Arminu podari ljepote dženneta a njihovim porodicama beskrajni sabur u ovim teškim trenucima”, napisano je na zvaničnoj Facebook stranici Druge srednje škole.

Tragičan i prerani odlazak dvojice mladića odjeknuo je i teško potresao ovdašnju javnost.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo