Utorak, 22 lipnja, 2021

Detalji tragedije koja je šokirala Srbiju: Nije mogao preboljeti smrt sina, pa pucao u suprugu i sebe

Nemojte propustiti

Foto: Tuzlanski.ba
Foto: Tuzlanski.ba

Budimir Kostić, koji je jutros pucao u suprugu Branu, pa u sebe, liječio se na psihijatriji posljednjih nekoliko mjeseci, a uzrok njegovog lošeg psihičkog stanja je smrt njegovog sina Branka, rođenog u julu 1994. godine, prenosi Kurir.

Nakon mjesec dana utvđena mu je srčana mana zbog koje mu je hitno bila potrebna operacija u inostranstvu. Budimir i Brana su se mjesecima borili kako bi prikupili novac za operaciju, ali su nakon godinu dana izgubili bitku, i mališan je preminuo.

– Budimira je sada u kriznim godinama stigla smrt djeteta i to je sigurno uslovilo njegove psihičke probleme. Smrt djeteta je potresla cijelu porodicu. Stariji sin T. K. je istetovirao ime preminulog brata na grudima, odmah pored srca. Užasno teško im je svima pala smrt malog Branka, kaže komšija porodice Kostić.

Budimir i Brana su bili par za primjer, uvijek su bili nasmijani i pozitivni, na svim proslavama su rado bili viđeni. Budimir je uvijek veseo, nasmijan i veliki šaljivdžija. Takva ljubav se ne viđa svaki dan, ovo što se dogodilo danas je veliki šok za sve nas, dodaje komšija.

Prve komšinice u ulici Nikole Pašića 83 u Zaječaru – Marija Mirković i Natalija Branković govore da su sa nevjericom primile vijest o tragičnom događaju.

Obje su sa Kostićima dugogodišnje komšije i lijepo su živjeli i jedni drugima izlazili u susret kada je trebalo. Marija kaže da je posljednjih mjesec dana kod njenih sinova dolazio stariji sin Kostićevih da pozajmi po nešto (cigaretu) i da se žalio da mu je teško jer je majka otišla iz stana kod svojih. Iako su obje znale da bračni odnosi u posljednje vrijeme kod Kostića nisu bili dobri, jer ga je supruga prije mjesec dana ostavila, nisu mogle ni da naslute ovakav ishod. Žao im je djece i supružnika podjednako, kažu kroz suze.

Nožnim palcem povukao okidač

Prema riječima Mališe Stojanovića, iz Odjeljenja kriminalističke policije u Zaječaru, Budimir je skinuo cipelu i nožnim palcem povukao okidač. Sebi je pucao u grudi, a potom i u glavu.

– Sjedio sam sa porodicom u sobi, kada sam začuo nekoliko prasaka, ali sam pomislio da djeca bacaju petarde – ispričao je novinarima Dalibor Veselinović, koji sa familijom živi kao podstanar kod Branine majke.

– Izašao sam napolje da vidim šta se dešava i vidio Branu kako, oblivena krvlju, trči ka meni.

Veselinović je Branu uveo u kuću i zaključao vrata, nakon čega je odmah pozvao policiju.

Brana je bila pogođena u grudi i lice. Bila je u šoku. Ponavljala je: ”Pucao je u mene, pucao je u mene”. Tada sam začuo još jedan pucanj – u nevkerici je Dalibor.

Stravičan prizor

Kada je čuo policijske sirene, Dalibor je izašao napolje. Tu je, kaže, ugledao stravičan prizor.

– Budimir je ležao na zemlji, a oko njega se širila lokva krvi – odmahuje glavom Veselinović.

– Onda je došla Hitna pomoć i prevezla i njega i Branu u bolnicu.

Darinka Nešković, Branina majka, ispričala je da je njena kćerka posljednjih nekoliko dana, zbog svađe sa Budimirom, bila kod nje u kući.

– Brana je juče ustala i kazala mi da mora ranije u školu – kazuje Darinka.

– Rekla mi je da probudim mog mlađeg unuka, koji je spavao kod mene, kako bi na vrijeme stigao na časove. Onda se obukla i otišla.

Neškovićeva je, kaže, nakon dvadesetak minuta vidjela policiju ispred svoje kuće. Njen unuk je izišao da vidi o čemu se radi. Onda se začuo vrisak.

– Izašla sam napolje i vidjela i mog starijeg unuka – nastavlja Darinka.

– Kazao mi je da uđem u kuću, ali sam ja vidjela tragove krvi i otišla do podstanara. Tu sam ugledala Branu, koja je bila previjena i sva u zavojima.

Darinka je pitala kćerku šta se dogodilo, ali joj je ova kazala da je sve u redu i da se ne brine.

– Onda su došli ljekari i odvezli Branu u bolnicu, a ja sam izašla napolje i tek su mi tada kazali šta se dogodilo – u nevjerici je Darinka.

– Znala sam da nešto nije u redu između Brane i Budimira, ali nikada ne bih mogla da pretpostavim da bi on pucao u nju. Pa, oni su u braku 23 godine i imaju dva sina. Prosto, ne mogu da povjerujem da se ovo dogodilo, prenose beogradske Novosti.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo