Utorak, 27 srpnja, 2021

Detalji ubistva trebinjskog kick boksera: Srce mladića je doslovno razoreno

Nemojte propustiti

Poznati kik-bokser iz Trebinja Marko Đerić (24), na koga je za sada nepoznato lice pucalo iz sačekuše ispred stambene zgrade u Policama, u kojoj je živio, stradao je od jednog jedinog metka, koji ga je pogodio s leđa i ustrijelio u srce.

Ovo je pokazao nalaz obdukcije koju je u Službi za patologiju trebinjske Bolnice sinoć u kasnim večernjim časovima okončao banjalučki forenzičar dr Željko Karan.

“On je stradao od projektila ispaljenog iz ručnog vatrenog oružja. U konkretnom slučaju radi se o automatskom oružju, pri čemu je zadobio samo jednu jedinu prostrelnu ranu, gdje se ulazni otvor nalazi na leđima, a izlazni je sprijeda”, kazao je Karan.

On je precizirao da je, na svojoj putanji, smrtonosni projektil prošao kroz srce, pa je i neposredni uzrok smrti očigledan.

“Srce mladića je doslovno razoreno i to je apsolutno smrtonosna povreda koju nikad niko u istoriji nije preživio”, dodaje Karan.

Devetnaestogodišnjak osumnjičen za ubistvo Đerića

Devetnaestogodišnji mladić čiji su inicijali R.A. iz Trebinja osumnjičen je za ubistvo sugrađanina Marka Đerića /24/, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Službenik za odnose s javnošću ovog tužilaštva Srđan Vukanović rekao je novinarima da je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje dostavio izvještaj protiv lica R.A. o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo.

“Ovo lice se sumnjiči da je u ranim jutrnjim časovima, oko 3.20, ispalio više hitaca u pravcu Marka Đerića, koji je zadobio jednu prostrelnu ranu i preminuo na licu mjesta”, dodao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni će u toku dana biti saslušan u Tužilaštvu nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će staviti prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.
Vukanović je dodao da je u toku rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i da će, ukoliko bude još osumnjičenih lica, dopuna izvještaja biti dostavljena Tužilaštvu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo