Subota, 23 listopada, 2021

Devetnaestogodišnji Abramovič junior ulaže 46 miliona dolara u naftno polje u Sibiru

Nemojte propustiti

Ovaj potez dolazi osam godina nakon što je Abramovič senior prodao veći dio svojih dionica u kompaniji Sibneft “ubravši” pri tom 13 milijardi dolara

abramovic-junior

Najstariji sin ruskog milijardera Romana Abramoviča nastavlja stopama svog oca. Sa samo 19 godina sklopio je svoj veći ugovor – ulaže 46 miliona dolara u naftno polje u Sibiru.
Kompanija Zoltav, čijih 45 posto dionica posjeduje kompanija ARA Capital investment Abramoviča juniora, inače stažista u investicijskoj banci u Londonu, kupuje kompaniju CenGeo Holdings za 26 miliona dolara, piše Independent.ie.

Ono što je kompanija CenGeo učinilo zanimljivom mladom Abramoviču vjerojatno je to što je ona u posjedu kompaniju Koltogor u Zapadnoj Siriji, koja je još u razvoju. Međutim, Koltogor ima dozvolu za eksploataciju nafte u jednoj od naftom najplodnijih ruskih regija. Stoga se ARA također obavezala da će uložiti još 20 miliona dolara u Koltogor u zamjenu za nove dionice.

Zoltav je u skladu s tim saopćio da će njihova akvizicija označiti tranziciju iz ulagačke kompanije u operativno eksploatacijski i proizvodni biznis.

Ovaj potez dolazi osam godina nakon što je Abramovič senior prodao veći dio svojih dionica u kompaniji Sibneft “ubravši” pri tom 13 milijardi dolara.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo