Utorak, 26 listopada, 2021

DF predložio kandidate za ministre u Vladi FBiH

Nemojte propustiti

demokratska-fronta

Za ministra energije, rudarstva i industrije predložen je Reuf Bajrović, za ministricu okoliša i turizma Snježana Soldat, Aleksandar Remetić za ministra trgovine i za ministarstvo rada i socijalne politike Milan Mandilović

Demokratska fronta predstavila je danas kandidate za pozicije ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz press službe ove stranke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za ministra energije, rudarstva i industrije predložen je Reuf Bajrović, za ministricu okoliša i turizma Snježana Soldat, Aleksandar Remetić za ministra trgovine i za ministarstvo rada i socijalne politike Milan Mandilović.

Demokratska fronta također daje saglasnost za prijedlog kandidata za Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića.

Politički predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Demokratske fronte (DF) prošle sedmice su nakon višesedmičnih pregovora postigli dogovor o raspodjeli pozicija u Vladi FBiH po principu da svakoj od stranaka pripadne po pet resora, a da jedno, šesto, koje će biti HDZ-a BiH prijedlog oko imena kandidata dobije saglasnost svih stranaka koje čine parlamentarnu većinu.

SDA, kao najjača stranka, imat će i premijera Federacije BiH. Kandidat te stranke Fadil Novalić predložen je za poziciju federalnog premijera na sjednici Predsjedništva SDA još sredinom januara ove godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo