Četvrtak, 29 srpnja, 2021

DF traži od Novalića da se očituje o svom savjetniku Osmanagiću

Nemojte propustiti

Demokratska fronta želi ovim putem pozvati premijera Federacije BiH, Fadila Novalića da se javno očituje o navodima o nezakonitostima njegovog savjetnika Suvada Osmanagića, koji su u proteklih nekoliko dana izneseni u medijima, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Podsjećamo, Osmanagić je u ime Unis-Group pokrenuo stečaj firme Unis-Tools, iako u tom trenutku već nekoliko mjeseci nije bio direktor firme niti je bio legitimiran da to uradi. Mi u DF-u smatramo da je riječ o očiglednom kršenju zakona koje poziva uvid istražnih organa i koje za posljedicu može imati zatvaranje firme i desetina radnih mjesta.

Istovremeno, sve što je javnost čula iz Kabineta premijera je potpuno nova teorija iz usta njegovog savjetnika Osmanagića da je zatvaranje radnih mjesta dobro za ekonomiju ovog entiteta i ove zemlje.

Fadil Novalić je prije stupanja na premijersku dužnost bio član Nadzornog odbora Unis-Tools, te zbog bjelodanih veza sa ovim slučajem, dužan se pred javnosti očitovati o tome što je učinio njegov savjetnik kao i svojim vezama sa cijelim slučajem

Mi u DF-u sumnjamo da je ponavljanje scenarija iz Unis-Toolsa stvarni cilj Novalićevih pokušaja da, protivno zakonskim normama, sva privredna društva upiše na Vladu FBiH. U tom smislu želimo upozoriti sve relevantne instance, posebno Komisiju za vrijednosne papire FBiH, da bi eventulno ispunjavanje Novalićevih protuzakonskih naloga bilo ravno ekonomskom državnom udaru koji bi za posljedicu imao slom istorijski važne britansko-njemačke inicijative.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo