Petak, 25 lipnja, 2021

Die Presse: “Od ulaska u EU, za Hrvatsku samo loše vijesti”

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Nakon što se Hrvatska pridružila Europskoj uniji prije više od pola godine, list Die Presse objavio je komentar koliko smo od toga profitirali, odnosno koliko nismo.

Hrvatsku je, piše Presse, zaobišao investicijski bum kakav su ubrzo nakon pridruživanja imale Slovačka i Poljska.

‘S jedne strane, Hrvatska se EU pridružila dok je Unija bila u najgorem trenutku krize. S druge strane, investitori koji su željeli doći, već su ondje bili, ali nisu zadovoljni jer se samo zakonima ne može boriti protiv korupcije i prekomjerne birokracije’, piše list.

Napominju i kako za Hrvatsku ne prestaje niz loših vijesti.

‘Stopa nezaposlenosti popela se na 21,6 posto, a svaka druga mlada osoba ispod 25 godina nema posao. Umjesto radosti, država je već šestu godinu u krizi’, piše Presse.

Na kraju izvještavaju kako Vlada krpa rupe u budžetu tako da režu subvencije, povećavaju poreznu presiju, uzimaju dio novca iz mirovinskog fonda i pomoći nezaposlenima.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo