Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Digao medicinsko osoblje na noge: Šmrcao i kašljao pa kasnije rekao da je stigao iz Italije

Nemojte propustiti

ZAGREB – Dvije radnice laboratorije, koje su bile u direktnom kontaktu s muškarcem, poslate su kući u samoizolaciju.

Univerzitetskoj klinici “Vuk Vrhovac” u Zagrebu, došao je muškarac zbog dijabetesa, ali na pregledu je rekao da se taman vratio iz Italije.

“Čovjek je došao na pretragu krvi jer ima problem sa šećernom bolesti. Prošao je cijelu bolnicu i laboratoriju, gdje su mu izvadili krv”, rekla je za 24sata čitateljka koja je zbog lične bezbjednosti željela ostati anonimna.

Muškarac je navodno tamo došao javnim prevozom jer je bio naručen za pretrage. Nije spominjao nikakve tegobe sve do zadnjeg trenutka, kad je došao ljekaru. Šmrcao je i kašljao. Požalio se na svoje tegobe i tad se provuklo pitanje je li slučajno nedavno boravio u Italiji.

Njegov odgovor, da je boravio u Veneciji, doslovno je zaustavio sve poslove i upalio “alarm” kod medicinskih sestara, ljekara i drugih zaposlenih.

Dvije radnice laboratorije, koje su bile u direktnom kontaktu s muškarcem, poslate su kući u samoizolaciju.

“Istina je da smo tokom srijede imali pacijenta koji je pokazivao simptome respiratorne bolesti i koji je nedavno boravio u Italiji. Postupili smo prema pravilima struke te ga je vozilo Hitne prevezlo u Kliniku za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’, rekao Dario Rahelić, sa Univerzitetske klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma “Vuk Vrhovac”.

Odmah je naređena dezinfekcija svih prostorija u kojima je čovjek boravio, od čekaonice do ordinacije. Nemir kod zaposlenika trajao je sve do dolaska rezultata na testiranje koji je u četvrtak pokazao kako muškarac nije zaražen.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo