Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Digitalizacija bankarskog sektora – Sinonim uspješnog poslovanja

Nemojte propustiti

Bankarsko poslovanje se temelji na pružanju finansijskih usluga. Za svoj posao dobija razne vrste provizija i kamata i na taj način uvećava svoj kapital. Postoje situacije i kada banka klijentima plaća proviziju samo da bi sarađivali sa njom, bez rizika i uz primamljivu zaradu –  oročena štednja.

To su dva segmenta na kojima se temelji poslovanje banke.U vreme modernih tehnologija, internet je iskorišćen za što bolju vezu sa klijentima koji sada više ne moraju da dolaze u filijalu, a imaju direktnu saradnju 24 časa, 7 dana u nedelji. Banka online je postala način da se klijenti privuku i izaberu saradnju čak i kada su ponude i aranžmani slični kao i u drugim bankama.

Banka online – konkurentnost u pružanju usluga

Uvek je važilo pravilo da posredna iskustva u saradnji mogu imati efekat na klijenta i

njegovu želju za nastavkom poslovanja. Svi koji dugo čekaju na obavljanje posla, stoje u redu, nemaju pristup svom računu, nemaju kontakt sa službenim licima…, se neće dugo zadržati kao klijenti banke i verovatno je neće preporučiti nikome. Banka online je sve to izmenila jer digitalizuje sve više usluga pa se one obavljaju putem interneta, u realnom vremenu i bez dolaska u banku.Putem aplikacije je moguće za samo 10 minuta otvoriti račun u banci, pristupiti svom računu, plaćati, pratiti stanje novca i davati naloge banci. To se radi sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme, samo je važno da postoji internet konekcija, mobilni telefon ili računar.Ljudi su se brzo navikli na ovakvo poslovanje pa banka online postepeno širi svoje usluge tako da čitavo svoje poslovanje više ne mora da ima u fizičkom obliku. Konkretno, to znači da se sa klijentom kontaktira online, zahtevi za kredite se podnose putem aplikacije, dokumentacija se može skenirati i proslediti preko e-mail adrese…I banka voli digitalizaciju jer službenici imaju manje posla uz veću efikasnost. To je doprinelo da se poslovanje unapredi tako da se svaki zahtev obradi u rekordnom roku, a čak i krediti odobre i isplate za samo par sati.Digitalizacija je uspela da podstakne klijente da više sarađuju sa bankom i češće koriste sve usluge. Taj trend će se nastaviti kako se budu pronalazili novi načini da internet postane sastavni deo komunikacije sa klijentima. 

Oročena štednja – nikada bliža zahvaljujući digitalizaciji!

Oročena štednja obezbeđuje da svako može da zaradi u poslovanju sa bankom. Za to je potrebno samo da se višak novčanih sredstava deponujete u banku na određeni period i klijent dobija kamatu po isteku ugovornog roka.Banci odgovaraju ovakvi aranžmani zato što vaš novac koristi za druge poslovne transakcije tokom ugovornog perioda i svakako zarađuje pa uvek podstiče fizička i pravna lica da štede na ovaj način.Pored realnog uvećanja sredstava, sa oročenom štednjom se novac čuva na sigurnom, ne troši nenamenski i tako stvori izvor novca za buduće troškove.Digitalizacija je omogućila da klijenti jednostavno prebacuju sredstva na štednju, komuniciraju sa bankom oko uslova i biraju među nekoliko paketa koji imaju različite kamate i obaveze. Zbog toga je oročena štednja bude sve češći razlog saradnje sa bankama.Online poslovanje je učinilo da bankarski sektor postane konkurentan kroz efikasnije pružanje usluga. Budućnost obećava puno inovacija koje će dodatno unaprediti rad banaka. 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo