Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Dijete, je l’ ti hladno: Kako je starica spriječila mafijaško ubistvo u Podgorici

Nemojte propustiti

Starija žena iz Podgorice policiji je prijavila dvije sumnjive osobe jer su se vrzmale oko automobila u tom naselju, što je na kraju dovelo do hapšenja člana mafijaškog škaljarskog klana, Dejana Deletića (25), pišu crnogorske “Vijesti”.

Beranac Deletić i njegov sugrađanin Milan Lješnjak su prethodno postavili eksplozivnu napravu ispod Golfa 5 podgoričkih registracija, a zatim su pokušali da pobjegnu kada su ugledali policajce, i Lješnjak je u tome i uspio za razliku od Deletića .

Prema saznanjima “Vijesti”, Podgoričanka je zastala prolazeći pored Deletića i Lješnjaka, nakon što je primijetila da jedan ima kapuljaču navučenu preko glave. Tada im je prišla, pitala ih da li su dobro i da li je hladno momku koji se pokrio kapuljačom. Nakon toga vratila se u stan i pozvala policiju, pišu “Vijesti”.

Policajci su brzo po pozivu stigli na teren, uhapsili jednog od osumnjičenih, a ekipa za antiterorističke preglede deaktivirala je eksplozivnu napravu postavljenu ispod vozila.

Upućeni tvrde da su njih dvojica telohranitelji Podgoričanina Stevana Stamatovića, navodno visokopozicioniranog člana kriminalnog klana iz Škaljara.

Televizija Vijesti objavila je da je njihova meta navodno bio Radojica Zeković, za koga tvrde da je pripadnik suparničkog – kavačkog klana. Krvavi obračuni pripadnika te dve grupacije traju godinama.

Zeković je iz zatvora izašao na vikend odsustvo, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”. On kaznu sada služi u Poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora, pa na vikend odsustvo ima pravo prema Pravilniku o kućnom redu.

Izvori “Vijesti” tvrde da je u tom odeljenju bio i u vrijeme ubistva Dalibora Đurića, također pripadnika škaljarskog klana.

Zeković je prije nekoliko godina osuđen na 17 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja u bašti restorana “Jadranska straža” u Budvi, septembra 2007. godine.

Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo