Srijeda, 28 rujna, 2022

Dio BiH pogodilo veliko nevrijeme: Bujične vode nosile sve pred sobom, nakon kiše pokrenula se klizišta

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je kako je stanovništvo kontaktiralo njega i njegove saradnike te da se traži hitno saniranje štete, pogotovo na putevima.

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode, a u toku je sjednica Skupštine na kojoj se treba donijeti odluka o odobravanju finansijskih sredstava za sanaciju pričinjene štete.

Šire područje Višegrada jučer je zahvatilo jako nevrijeme, a na sjednici Kriznog štaba nakon dobijenih informacija s terena donesena je odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode.

Obilna kiša, a potom i bujične vode, nosile su sve pred sobom u pojedinim naseljima višegradske opštine, a kada su padavine prestale pokrenuta su mnogobrojna klizišta.

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je kako je stanovništvo kontaktiralo njega i njegove saradnike te da se traži hitno saniranje štete, pogotovo na putevima.

Zbog toga Đurević očekuje da će odbornici u Skupštini podržati njegov prijedlog i da će odobriti novčana sredstva za sanaciju putnih pravaca i klizišta.

Zbog jake kiše koja je zahvatila područje Višegrada u ponedjeljak, 8. augusta došlo je i do prekida u napajanju električnom energijom tako da su i ekipe elektrodistribucije na terenu kako bi otklonili kvarove.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo