Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Diplomatska ofanziva EU i SAD: Eichhorst i Palmer dolaze u BiH, na stolu izborna reforma

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Direktorica Eichhorst i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer će se u okviru posjete sastati s Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predstavnicima političkih stranaka na državnom nivou kao i sa opozicijom

Izvršna direktorica za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 3. do 5. jula, zajedno sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a/specijalnim predstavnikom Matthewom Palmerom, u okviru kontinuiranih zajedničkih napora EU i SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Zajednička posjeta će se prvenstveno fokusirati na ustavnu i izbornu reformu, koja je potrebna za odlučan iskorak Bosne i Hercegovine na putu zemlje ka EU.

Direktorica Eichhorst i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Palmer će se u okviru posjete sastati s Interresornom radnom grupom zaduženom za ustavnu i izbornu reformu, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predstavnicima političkih stranaka na državnom nivou kao i sa opozicijom, najavljeno je iz Odjela za komunikacije EU u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo