Subota, 27 studenoga, 2021

Direktor daje radnicima od 3.500 do 16.000 KM: Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili

Nemojte propustiti

Novac će zaposlenicima podijeliti u obliku bonusa u iznosima od 2.000 do 9.000 dolara, ovisno o njihovoj poziciji u kompaniji, objasnila je glasnogovornica Amanda Brown koja je dodala da bonuse neće dobiti zaposlenici čija je plaća veća od 150 hiljada dolara godišnje.

Larry Connor, direktor jedne američke kompanije, na burzi je u samo osam dana zaradio 1,6 miliona dolara i odlučio ih je dati svojim zaposlenicima, piše CNN.

“Ovo su teška vremena, ali način na koji su naši ljudi reagirali bio je herojski. Počeo sam razmišljati o osnovnim vrijednostima naše kompanije: Napravi pravu stvar i pobrini se za ljude. Svih 1,6 miliona dolara ću podijeliti među vama. Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili”, rekao je Connor.

Kompanija koja se bavi nekretninama, bazirana u Ohiu, ima oko 400 zaposlenika, a većina njih je nastavila raditi tijekom pandemije.

Novac će zaposlenicima podijeliti u obliku bonusa u iznosima od 2.000 do 9.000 dolara, ovisno o njihovoj poziciji u kompaniji, objasnila je glasnogovornica Amanda Brown koja je dodala da bonuse neće dobiti zaposlenici čija je plaća veća od 150 hiljada dolara godišnje. Prosječna plaća zaposlenika koji će dobiti bonus, navodi, je oko 42 hiljade dolara godišnje, prenosi Index.hr.

“Porodica je na prvom mjestu, to je ono što me drži na ovom poslu. Uvijek sam osjećao da ne brinu samo za mene, već i za dobrobit moje obitelji. Uvijek su tu da pomognu”, ispričao je zaposlenik Memo Alba koji u kompaniji radi već 13 godina.

Rekao je da će bonus od 6.000 dolara potrošiti na preuređenje kuće, večeru sa suprugom te da će u budućnosti otputovati u Floridu s obitelji.

Osim ovog bonusa, kompanija se obvezala da će platiti sve neočekivane troškove za djecu zaposlenika te da će proširiti svoj program pozajmica za zaposlenike.

“Vjerujemo da se moramo unaprijed pobrinuti za probleme. U teškim vremenima, to znači da ne možemo samo pričati o problemu, moramo poduzeti akciju”, rekao je Connor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo