Srijeda, 12 svibnja, 2021

Direktor Fondacije “Conrad Adenauer”: Vjerujem da će novi predstavnik Christian Schmidt dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju

Autor:N.N.

Nemojte propustiti

OHR je i dalje važna institucija za razvoj BiH koja je uspostavljena Dejtonskim sporazumom i čiji je zadatak da pomogne da se uklanjaju blokade u BiH – rekao je Sven Petke, direktor Fondacije “Conrad Adenauer” u BiH.

Direktor Fondacije “Conrad Adenauer” u BiH rekao je da vjeruje da će Christian Schmidt, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

Rekao je da vjeruje da će Christian Schmidt, kandidat Njemačke za novog visokog predstavnika, dobiti podršku međunarodnih partnera, uključujući i Rusiju.

Schmidt je veoma uspješan, iskusan i poznat njemački političar koji je već 30 godina član njemačkog Bundestaga. Veoma je povezan na međunarodnom nivou, dugo je bio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Njemačke i član Savezne vlade kao ministar poljoprivrede. Zato sam izuzetno sretan da je moja zemlja nominovala ovakvu osobu – rekao je on za Nezavisne .

Govoreći o stanju u BiH, on je rekao da napretka ima, ali ima i puno posla, posebno u oblasti vladavine prava, ali i privrednog razvoja.

Jako sam sretan da EU misli ne samo o svojim članicama, nego i o svom susjedstvu, gdje ubrajam i BiH, o tome kako se razvijati nakon korone i šalje im pomoć. Vjerujem da će se posljedice korone drastično odraziti na ekonomiju u BiH i zato je važno da zajedno gradimo našu budućnost. Vjerujem da BiH ima snage da radimo na tome – kazao je Petke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo