Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Direktor javne apoteke radnicima nije isplatio pomoć vlade: 30.000 KM strpao u svoj džep

Nemojte propustiti

Policija je podnijela izvješaj Tužilašvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Prijedorčaninu čiji su inicijali M. K. stavljeno je na teret da kao odgovorno lice javne apoteke u ovom gradu radnicima nije isplatilo 30.000 maraka sredstava Vlade Republike Srpske uplaćenih ovoj ustanovi kao pomoć zbog posebno otežanih uslova rada tokom pandemije, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

M.K. novčanu pomoć Vlade nije isplatio radnicima od 23. juna do 23. decembra prošle godine i na taj način je pribavio protivpravnu imovinsku korist za zdravstvenu ustanovu od 30.000 maraka, oštetivši radnike za taj iznos.

Policijska uprava je Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru podnijela je izvještaj protiv M. K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo