Subota, 4 prosinca, 2021

Direktor misije USAID-a kuhao hljeb štićenicima Sigurne kuće

Nemojte propustiti

Foto: Srna
Foto: Srna

Direktor misije USAID-a u BiH David Barth uz podršku predstavnika kompanije “Krajina klas” pripremao je hljeb za štićenice Sigurne kuće u Banjoj Luci.

Iz USAID-a su saopštili da je na taj način Barth poslao simboličnu poruku o važnosti filantropije i solidarnosti u svim segmentima društva, posebno u poslovnom svijetu.

On je juče na drugom Forumu društveno odgovornog poslovanja u Banjoj Luci govorio o uspješnim praksama poslovne filantropije i njenim prednostima za društvo u BiH. Barth je napomenuo da je USAID posvetio januar pitanju društveno odgovornog poslovanja, navodeći da poslovnim forumima u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu žele motivisati i druge kompanije da započnu sa sličnim praksama.

Kao jedan od svijetlih primjera svakodnevne korporativne posvećenosti lokalnoj zajednici, na Forumu je predstavljena pekarska industrija “Krajina klas” koja svakodnevno upućuje svjež hljeb i pecivo u banjalučku Sigurnu kuću, navodi se u saopštenju.

Koordinatorica Sigurne kuće Amela Bašić Tomić rekla je da je ova ustanova do sada omogućila zaštitu za više od 200 žena i oko 250 djece.

“Djelovanje institucije koja nudi utočište ženama i djeci – žrtvama porodičnog nasilja, u velikoj mjeri zavisi od donacija kompanija”, rekla je Bašić Tomić.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo