Nedjelja, 2 travnja, 2023

Direktor OSA-e BiH na sigurnosnoj konferenciji: Sve su veći sigurnosni izazovi, jedinstvena prilika za razmjenu informacija

Nemojte propustiti

Mehmedagić kaže da je Minhenska sigurnosna konferencija jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić učestvuje na ovogodišnjoj Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji na poziv direktora konferencijeChristopha Heusgena.

Radi se o jednom od najvažnijih događaja u svijetu na kojem se raspravlja o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

Kako je saopćeno iz OSA-e, Mehmedagić kaže da je Minhenska sigurnosna konferencija jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

“Sigurnosni izazovi u regiji, Evropi i svijetu su sve veći. Geopolitička dešavanja itekako se reflektiraju na našu državu, pogotovo u cyber prostoru. Razmjena informacija i iskustava između sigurnosnih agencija je od izuzetne važnosti. U tom kontekstu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine prepoznata je kao pouzdan domaći i međunarodni partner kada su pitanju odgovori na različite prijetnje koje dolaze izvana ili iznutra”, naveo je Mehmedagić.

Minhenska sigurnosna konferencija održava se od 17. do 19. februara i okuplja više od 450vučesnika, donositelja odluka na visokom nivou uključujući šefove država, ministre, predstavnike sigurnosnih agencija i obavještajne zajednice, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i vodeće ljude iz ekonomije, medija, istraživanja i civilnog društva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo