Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Direktor ruske državne svemirske agencije zaprijetio Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim raketama

Autor:Fonet

Nemojte propustiti

Vazdušni prostor za avion Sergeja Lavrova zatvorile su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska.

Direktor ruske državne svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin zaprijetio je Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima pošto je zatvorila svoj vazdušni prostor za avion koji trebalo da preveze ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd, piše portal RTCG.

Lavrov je trebalo da se sastane sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je posjeta otkazana poslije zatvaranja vazdušnog prostora. Rogozin se nakon toga oglasio na Twitteru.

„Znate za šta je dobar ‘Sarmat’? Od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju neće tražiti saglasnost za letenje“, napisao je Rogozin.

“Sarmat” je naziv za rusku interkontinentalnu balističku raketu, navodi RTCG.

Prema informacijama koje su objavili mediji, a koje je potvrdila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, vazdušni prostor za avion Sergeja Lavrova zatvorile su Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Problemi za bh. stručnjaka: Bivši pomoćnik tužio Vahida Halilhodžića

“Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao”, rekao je svojevremeno...

Možda vas zanima i ovo