Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Direktor vodovoda zaprijetio isključenjem vode onima koji budu zalijevali bašte

Autor:Fena

Nemojte propustiti

– Korisnici vodovoda trebali bi se suzdržati od korištenja pitke vode iz vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica, njiva i ostale neosobne upotrebe – kazao je direktor JKP Tomislavgrad

Zbog izrazite suše i nestašice vode na izvorištu vodovoda Ostrožac, Duvanjsko polje, Brišnik i Šujica, iz Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad pozvali su stanovnike tog grada da od 16. avgusta vodu iz vodovoda koriste isključivo za piće i ličnu higijenu.

Nivo podzemnih voda usljed dugotrajne suše su niske i neracionalna potrošnja i nastavak suše može dovesti i do uvođenja mjera redukcije te su iz komunalnog poduzeća pozvali na štednju utroška vode.

Kako je za Fenu kazao direktor vodovoda JKP Tomislavgrad Tomislav Baković, korisnici vodovoda trebali bi se suzdržati od korištenja pitke vode iz spomenutih vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica, njiva i ostale neosobne upotrebe.

– Provedbu poštivanja ove odluke obavljat će ovlaštene osobe, a ako se kontrolom utvrdi da se potrošači ne pridržavaju mjera štednje vode, protiv njih će biti podnesena prijava i pokrenu će se zakonski postupak, a istovremeno će biti isključeni s vodovodnog sistema – upozorio je Baković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo