Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Direktore SOA Hrvatske priznao: Obavljali smo razgovore s državljanima Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

BiH i Hrvatsku već nekoliko dana potresa špijunska afera. Sve je krenulo objavom teksta na portalu Žurnal.info, a nakon tog su se počeli javljati bh. građani koji tvrde da su ih kontaktirali pripadnici hrvatske SOA-e.

Jedan od njih je i pripadnik selfijskog pokreta H.Č. On je u razgovoru s novinarima Žurnala potvrdio da je neko vrijeme surađivao s hrvatskim obavještajnim službama.

A da je navedena osoba poznata Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) Hrvatske potvrdio je danas i prvi čovjek ove agencije Daniel Markić.

“Ukazali smo na osobu koja je za nas bila suspektna, prepuštam njima da se izjasne. Mi smo sa H.Č. razgovarali, mi znamo tko je on”, rekao je Markić.

Markić je povrdio da su surađivali i sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA), i da mu nije jasno šta se dogodilo.

“Šokantno je ono što se tamo događa… Nije mi jasno što se dogodilo tamo, imali smo suradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA), oni su naš sugovornik u BiH. Nadam se da će se to razjasniti. Negiram tu aferu. Do dana objave ‘afere’ bio sam uvjeren da dobro surađujemo…”, kazao je direktor SOA Daniel Markić, prenijela je N1 TV.

Reagovao član Predsjedništva BiH

Nakon otkrivanja ove afere uslijedila je reakcija člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. On je zatražio sveobuhvatnu analizu od Ministarstva sigurnosti BiH.

“Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama”, kazao je Željko Komšić član Predsjedništva BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo