Subota, 21 svibnja, 2022

Direktorica SRC Ajdinovići uvjetno kažnjena zbog trovanja 22 djece

Nemojte propustiti

Od 30. marta teče petnaestodnevni rok za dostavljanje žalbi na navedenu presudu, nakon čega će biti donesena pravosnažna odluka.

Direktorica SRC Ajdinovići S.O. nepravosnažno je osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog slučaja trovanja djece iz augusta 2019. godine potvrđeno je za N1 u Općinskom sudu Visoko.

Kako je kazala Henda Mujkić glasnogovornica Općinskog suda u Visokom direktorica SRC Ajdinovići S.O. je nepravosnažno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko ona za dvije godine od pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo. Također, od 30. marta teče petnaestodnevni rok za dostavljanje žalbi na navedenu presudu, nakon čega će biti donesena pravosnažna odluka.

Podsjećamo, u augustu 2019. godine SRC Ajdinovići dospjeli su u centar interesovanja javnosti nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove nakon sumnje na trovanje hranom tokom boravka u ovom centru.

Prema optužnici iz 2021. godine Tužilaštvo ZDK tereti S.O. da je iz svjesnog nehata kao direktor u SRC Ajdinovići proizvodila, pripremala i stavljala u promet živežne namirnice škodljive za zdravlje ljudi čime je dovela u opasnost njihovo zdravlje gdje se 21. augusta 2019. godine 22 osobe javile nadležnim zdravstvenim ustanovama sa simptomima trovanja.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

I BiH na udaru: Ljeto će biti vrelo, očekuje se da će količina padavina biti ispod prosjeka

Ono što posebno zabrinjava naučnike jeste to što je u oblastima za koje se prognoziraju veoma visoke temperature i...

Možda vas zanima i ovo