Subota, 27 studenoga, 2021

Dirljivo pismo policajca koji je morao uspavati svog psa

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Policajac iz Massachusettsa napisao je srceparajuće pismo prije nego što je zauvijek uspavao svog dugogodišnjeg partnera. Njegovo pismo na hiljade je puta podijeljeno na Facebooku u samo nekoliko sati, a prikazuje nevjerovatnu povezanost između policajaca i njihovih pasa.

Christopher Coscia proveo je s njemačkim ovčarom Danteom punih devet godina i bili su ne samo partneri nego i najbolji prijatelji.

– Svakog jutra, kad bih otvorio vrata njegovog kaveza, skočio bi na mene i omotao svoje šape oko moga struka. Tada bi mi dao šapu, sjurio niz stepenice i strčao kroz vrata dajući mi na znanje da je spreman za nove radne pobjede.

Pismo je napisao kad je sjeo u automobil nedaleko od mjesta gdje je trebao uspavati Dantea, nakon što im je radni zadatak otkazan zbog snijega.

– Sve je počelo jednog dana kad sam ga izvodio iz kaveza. Srušio se na mene kao kamen, nesposoban kontrolirati svoje tijelo – piše u pismu Coscia.

Nalazi su otkrili da Dante pati od plućne hipertenzije. Njegovo je srce bilo uvećano i počeo se jako umarati, teško disati pa i padati u nesvijest zbog smanjenog dotoka krvi u mozak.

– Neki dan je imao napad u vrtu. Sjeo sam na snijeg i mazio ga. Ušao sam u kuću, a onda shvatio kako su moje dvoje djece i supruga cijelo vrijeme gledali taj prizor. Svi su plakali jer su znali šta se bliži, prije nego je iko od nas bio spreman na to.

“Sjedim ovdje, na parkingu udaljenom samo nekoliko nekoliko kilometara od finalne destinacije i pišem ovo pismo. Sretan sam jer je preživio praznike i jučerašnji rođendan moje supruge. Nisam joj mogao to učiniti – da svoj rođendan pamti kao dan kad smo uspavali Dantea i da joj se oči na taj dan uvijek napune suzama. I u mojim su očima suze i cure slobodno niz lice dok ovo pišem i mislim na svog partnera. On nekako uspravno sjedi pored mene i gleda me dok pišem o njemu”, napisao je Christopher Coscia u dirljivom pismu prije nego što je uspavao svog prijatelja Dantea.

(Source)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo