Utorak, 30 studenoga, 2021

Disciplinski postupak u toku: Barbarić s odmora na bolovanje

Nemojte propustiti

Mija Martina Barbarić (Foto: Agencije)
Mija Martina Barbarić (Foto: Agencije)

Disciplinski postupak protiv Mije Martine Barbarić, stručne saradnice za odnose s javnošću Federalnog ministarstva za turizam i okoliš, još traje, potvrđeno je Avazu iz Agencije za državnu službu FBiH.

“Disciplinski postupak traje i čeka se konačna odluka koja će biti proslijeđena nadležnom ministarstvu”, saopćeno je iz ove agencije, prenosi Radiosarajevo.ba

Protiv Barbarić je, podsjećamo, pokrenut disciplinski postupak nakon što je 21. novembra prošle godine putem Facebooka podržala skandiranje hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića, koji je na stadionu Maksimir uzvikivao: “Za dom spremni!”

Iako prema Zakonu o državnim službenicima službenik mora biti nepristrasan te se mora suzdržavati naročito od javnog ispoljavanja svojih političkih stavova i ne smije zloupotrebljavati vjerska uvjerenja, Barbarić to nije spriječilo da javno iznese svoj stav, koji je naišao na oštre osude javnosti.

To se, prema zakonu, smatra težom povredom službene dužnosti, jer je Barbarić prekršila radnu disciplinu utvrđenu etičkim kodeksom. Za teže povrede rada, između ostalog, predviđa se i raskid ugovora o radu. Međutim, Barbarić sve ovo vrijeme dok traje disciplinski postupak protiv nje redovno prima plaću, a Avazov izvor iz Vlade FBiH kaže da je vrlo vjerovatno da će ostati i na ovom radnom mjestu.

“Dok traje disciplinski postupak, Barbarić je bila na godišnjem , a sada će na bolovanje”, dodaje isti izvor.

(Bh-index, Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo