Utorak, 28 rujna, 2021

“Dita” dobila vjetar u leđa, a “Aida” odlazi u stečaj

Nemojte propustiti

Industrija deterdženata Dita Tuzla danas je obilježila 38 godina postojanja i rada. Ovih dana doživljava novi procvat zahvaljujući dugogodišnjoj i neumornoj borbi Ditinih radnika.

Nadaju se da će poslije sjednice vijeća povjerilaca 30. juna, dobiti vjetar u leđa. S druge strane, radnici Aide potpisuju sporazume sa Vladom TK o uvezivanju staža i fabrika sljedeće sedmice odlazi u stečaj.

Danas veselje u Diti. Ovaj put godišnjicu ne obilježavaju štrajkom ili protestom na ulici. Uspjeli su djelomično pokrenuti pogon praškasatog i agresivnog deterdžnta.

“Radim od 1982. godine ovdje. Radila četevrobrigadni sistem. Non stop radili. Za praznike smo znali raditi. Sada, vidjet ćemo kako će biti”, kaže Vidosava Milanović, radnica Dite.

“Sreća je bilo što smo prije dvje godine kretali pa je mast spasila mašine od hrđe. Ja se ne razumijem u ekonomiju, ali bude li novca bit će pokretanja. Želio bi da se nađe strateški partner”, tvrdi Fadil Gutić, radnika Dite.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo