Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Divan gest vlasnice pekare: Danima prikuplja novac kako bi dala đacima koji nemaju za užinu

Nemojte propustiti

U toku dana nahrane i po desetoro gladne djece, uglavnom one lošeg materijalnog stanja. A djeca i te kako umiju da se zahvale.

Vlasnica pekare u Novim Banovcima došla je na sjajnu ideju kako da pomogne i nahrani đake koji su ostali bez novca za užinu.

Naime, ona je u svojoj pekari koja se nalazi u blizini Osnovne škole „Nikola Tesla“, postavila providnu kutiju i na kutiji zanimljiv natpis: „Bakšiš prilog za djecu koja nisu dobila parice za užinu. Djeco, tražite slobodno. Parice u kutiji su sa vašu užinu.“

Kutiju svakodnevno pune mušterije novcem koji im ostane od kupovine peciva, a vlasnice Rada Korda i njena kćerka Andriana Ristić su za godinu dana, koliko i traje ova akcija koju su same osmislile, nahranile mnogo djece, piše Žena.

Foto: Zena.blic

-I prije ove kutije davale smo užinu djeci koja nisu imala novca da je kupe. Onda smo na prijedlog naše prijateljice Marice stavile kutiju u pekaru i mogu vam reći da je odziv bio fenomenalan. Ljudi su ostavljali kusur, deca su u početku dolazila stidljivo po užinu, a sada je to sasvim normalna stvar – kaže Andriana Ristić, vlasnica i vaspitačica u vrtiću.

U toku dana Rada i Andriana nahrane i po desetoro gladne djece, uglavnom one lošeg materijalnog stanja. A djeca i te kako umiju da se zahvale.

-Za Osmi mart su mami poklonili divan buket cvijeća, a kad nam stigne roba, obavezno nam pomognu oko utovaranja kutija – priča Andriana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo