Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Djeca govorila da ne žele umrijeti: Ranjena nastavnica tijelom je držala vrata da ih ne pobije

Nemojte propustiti

Zaposlenica škole Diane Day u kojoj je Adam Lanza počinio stravičan zločin, medijima opisala je događaje toga dana. Direktorica Dawn Hochsprung i psihologinja Mary Scherlach bile su na sastanku i čule su prve Lanzine pucnjeve u školi. Day opisuje kako su obje bez razmišljanja skočile sa stolice i istrčale pred napadača.

2PUCNJAVAUSA

– Nisu razmišljale ni sekunde. Otišle su mu ravno na nišan – rekla je. Kako navode neki mediji hladnokrvno ih je smaknuo.
Jedna druga nastavnica svojim tijelom zaustavila je Adama da uđe u sobu za sastanke iako je pokušavao. Pucao je dvaput u ta vrata pogodivši ju u nogu i ruku.
– Ona je naša heroina – kaže Day.

Roditelj Robert Licata opisao je kako je napadač ušao u razred njegovog 6-godišnjeg sina i bez riječi upucao nastavnika. Zatim se okrenuo prema djeci i počeo pucati.
– Moj sin tada je zgrabio nekoliko svojih prijatelja i istrčao kroz vrata. Bio je jako hrabar jer je čekao da svi izađu – rekao je ponosni otac.
Zabarikadirala se s djecom, nije puštala ni policiju dok nije bila sigurna
Nastavnica prvog razreda Kaitilin Riog bila je u razredu s djecom. Izvana su dopirali pucnjevi. Brzo je zaključala vrata i svu djecu nagurala u razrednu kupaonicu i zabarikadirala vrata s ormarom.
– Nisam mislila da ćemo preživjeti. Rekla sam onoj djeci koja vjeruju u moć molitve da se mole, a ona koja ne, da misle ‘sretne misli’. Rekla sam im i da ih volim i da sam sretna što su moji učenici – rekla je Kaitilin.
Policija je kasnije zakucala na vrata učionice. Ali nije ih pustila unutra dok joj nisu gurnuli policijske značke ispod vrata. Rekla im je gdje se nalazi ključ i tek onda su djecu prebacili u obližnju vatrogasnu postaju.
– Djeca su unutra govorila kako ne žele umrijeti. Rekla su da samo žele slaviti Božić. Pokušala sam ih umiriti da će slaviti i Božić i Hanuku – rekla je.
Drugi nastavnici opisivali su kako su djecu posakrivali u razredima, gurali ih ispod stolova. Tek nakon što je policija preko razglasa objavila da je sigurno, počeli su izlaziti iz škole. Tih 40 minuta im se činilo kao ‘vječnost’.

(Bh-index/Doznajemo)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ovo su simptomi majmunskih boginja

"Majmunske boginje su virusna bolest koja je izuzetno zarazna..." U Evropi i Americi pojavile su se majmunske boginje. Do sada...

Možda vas zanima i ovo