Utorak, 22 lipnja, 2021

Djeca-robovi po čitav dan ribare na vrelom suncu

Nemojte propustiti

Među djecom se nalaze i djevojčice koje ulovljenu ribu suše i pripremaju za jelo, a na njih pazi žena „gospodara“

Gotovo 20 hiljada djece robova, od kojih je većina stara između 8 i 14 godina, prodano je od strane svojih roditelja za 250 dolara robovlasnicima koji ih koriste za ribarenje oko jezera Volta u Gani.

Velik broj nevladinih organizacija spašava ovu djecu i u tajnosti ih odvodi u skloništa gdje im omogućuju školovanje i bolju skrb.

Djeca rade za čovjeka kojeg nazivaju samo „gospodar“ i udaljena su stotinama kilometara od svojih rodnih mjesta.

Jedna od najopasnijih stvari koju ta djeca moraju obavljati je ronjenje ispod površine vode da otpetljaju zapetljane ribarske mreže, što je sigurno najrizičnije upravo kod male djece.

Među djecom se nalaze i djevojčice koje ulovljenu ribu suše i pripremaju za jelo, a na njih pazi žena „gospodara“, a nakon toga te iste djevojčice odlaze istu ribu prodavati na tržnicu.

Iako je u Gani minimalni broj godina koji kvalificira pojedinca za rad 15, taj se zakon očito ne poštuje i trenutno nema dovoljno volje da se spriječi izrabljivanje ove nedužne djece.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo