Subota, 16 listopada, 2021

Dječaci u Ugljeviku pronašli 2.500 eura i vratili ih vlasniku

Nemojte propustiti

U ugljevičkom selu Donje Zabrđe dogodilo se nešto nesvakidašnje – da neko izgubi 5.000 maraka, da novac pronađu dječaci i predaju ga policiji, a da ni sam vlasnik sljedećih deset dana nije primijetio da je izgubio novac.

djecaci-ugljevikPet dječaka, uzrasta od 13 do 15 godina, braća Dražen i Savo Ljubojević iz Donjeg Zabrđa te Branislav Bojić, Goran Manojlović i Vasilije Mihajlović iz Ugljevika pronašli su novac koji su uz pomoć policije vratili 78-godišnjem austrijskom penzioneru Lazaru Tripunoviću iz Donjeg Zabrđa.

Dječaci su ispričali da su, vozeći se biciklima, u trav

i pored puta ugledali nekakvu manju svesku. Radoznalost ih je natjerala da pogledaju o čemu se radi i ne sluteći šta se u njoj nalazi.

– Počeli smo da listamo notes sa imenima i prezimenima i na kraju sveske ugledali novac – ispričali su ovi osnovci i srednjoškolci i dodali da nijednog trenutka nisu razmišljali da li će vratiti 2.500 evra. Otišli su u policiju i prijavili da su pronašli novac. Kazali su da bi ponovo vratili novac ako bi ga našli.

U ovom malom rudarskom mjestu brzo se pročulo da je pronađen novac, ali se vlasnik nije javio sljedećih deset dana.

Djed Lazar Tripunović je rekao da deset dana nije znao da je izgubio novac, ali kada je vidio da ga nema, razmišljao je da li mu ga je neko ukrao ili ga je izgubio. Iako se “oprostio” od 2.500 evra, ipak je otišao u policiju da prijavi nestanak i opet ne sluteći da ga tamo čekaju izgubljene pare.

– Nisam mogao da zamislim da danas ima tako poštene djece, pa sam ih i častio – rekao je ovaj starac, koji austrijsku penziju prima pune 22 godine.

On dalje ispričao da je toga dana uzeo dio novca, koji mu je trebao za kupovinu, i umjesto da ostatak vrati u kuću, on je evre stavio na krov automobila. Tako je, dok se vozio, putem svežanj spao pored puta, gdje su, na njegovu sreću, naišli pošteni pronalazači.

Na ove mlade ljude ponosne su, prije svega njihove porodice, lokalna zajednica, vršnjaci i škole. U ugljevičkom Srednjoškolskom centru i Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” govore da nisu iznenađeni postupcima njihovih učenika, jer su i do sada bili dobri i uzorni, te da potiču iz poštenih porodica.

(Glas Srpske)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo