Subota, 22 siječnja, 2022

Dječak (13) se pokušao ubiti: Otac ga tjerao da krade već od 8 godine

Nemojte propustiti

Policija u Boru (Srbija) spasila je život maloljetnom G. Š. (13), koji je jučer, sat poslije ponoći, pokušao da se ubije skokom sa četvrtog sprata zgrade u ulici Generala Pavla Ilića!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dječaka je već sa osam godina otac tjerao da krade. Nije izdržao pritisak, prepustio se drogama, i to najtežim.

Dječak je prije nekoliko dana pobjegao iz pančevačkog doma za maloljetnike, gdje je bio zbog više teških krađa, kao i preprodaje i konzumiranja narkotika.

On je došao u stan svoje bake, ali ga je ona prijavila policiji. Kada su organi reda zakucali na vrata, G. Š. se zaključao u sobi i popeo na sims prijeteći da će skočiti, a da će se prije toga politi flašom benzina i zapaliti i sebe i stan.

Pregovarači MUP-a, koji su odmah pozvani u pomoć, uspjeli su da nakon nekoliko sati pregovora odvrate dječaka od namjere da se ubije.

Sagovornici „Alo!“ upućeni u slučaj G. Š. kažu da je sudbina bila više nego surova prema ovom djetetu, koje vjerovatno nikada neće imati normalan život. Oni za sudbinu dječaka, za koga se zna i da je uživalac teških droga, krive njegovo teško djetinjstvo.

– Kada je imao nepunih osam godina, njegov otac ga je prisiljavao da krade, počev od sitnih krađa po prodavnicama do džeparenja. Sve što bi ukrao morao je da donese ocu, a kada ga u krađi ne bi poslužila sreća, dobijao je batine, grdnje, vrijeđanje…

Nije mogao da izdrži pritisak, pa je, da bi zaboravio stvarnost, pobjegao u ono najgore – drogu. Najprije je uzimao lakše, a sada je završio sa teškim drogama. Zna se da je heroinski zavisnik. Policija mu je sada spasla život, ali hoće li to uspjeti ukoliko dječak pokuša ponovo – zabrinuti su naši sagovornici.

Nakon što su ga spasli, G.Š. je smješten na odjeljenje borske neuropsihijatrije, gdje će ljekari pokušati da mu pomognu.

Izvor: Alo.rs

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo