Petak, 22 listopada, 2021

Dječak (4) i starac (76) iz Doboja poginuli na autoputu u Italiji, dok su se vraćali kući iz Švicarske

Nemojte propustiti

Četverogodišnji H.Dž. i 76-godišnji Husein Hadžić poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak 26. marta, nešto prije 3 sata iza ponoći, dogodila na autocesti A4 u italiji između Venecije i Trsta. Husein Džanić (47) otac stradalog dječaka, teško je povrijeđen i nakon nesreće je hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u bolnici u Udinama, a povrede je zadobio i 10-godišnjak, drugi sin teško ozlijeđenog muškarca.

nesrecaudineSvo četvero nastradalih su bosanskohercegovački državljani, sa boravištem u Ženevi (Švicarska), javio je Messaggero Veneto. Uz oca i dvojicu sinova, u automobilu se nalazio porodični prijatelj i komšija. Nesreća se dogodila dok su putovali prema BiH, na dijelu ceste prema San Giorgio di Nogaru i Palmanovi. Prizor na mjestu tragedije bio je zaista strašan, a saobraćaj je bio obustavljen puna tri sata, koliko je trajao uviđaj kojeg je obavila lokalna policija.

Automobil Opel Zafira je poptuno uništen. Tužna ceremonija posljednjeg ispraćaja stradalog dječaka i poginulog 76-godišnjaka obavljena je jučer u Grapskoj kod Doboja.
Velika tuga vlada u cijelom naselju, u porodicama Džanić i Hadžić, a najteže je utješiti majku stradalog dječaka Habibu Džanić.

(Doznajemo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo