Subota, 2 prosinca, 2023

Djed Mraz “nepoželjan” i u FMUP-u: Nema paketića, odlučili podijeliti novac

Preporučeno

Umjesto paketića i proslave, odlučeno je da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata.

Predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Obradović reagovao je na odluku Upravnog odbora Sindikata da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizuje novogodišnju predstavu.

Kako je rekao Obradović, umjesto paketića i proslave, odlučeno je da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata.

Upravo se čita:  Snijeg i vjetar: U BiH na snazi žuti meteoalarm

Obradović je, u ime Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime “najoštrije osudio zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave”.

“Postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića. Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića se raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a. Mišljenja sam da su navedenom Odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem programu i dodjeli paketića”, naveo je Obradović.

Upravo se čita:  Poskupljenje u najavi? Vlada FBiH proglasila stanje ugrožene sigurnosti snabdjevanja električnom energijom

Istakao je da hitno traže da se navedena Odluka Upravnog odbora stavi van snage.

“Te da se izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina”, zaključio je Obradović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo