Petak, 29 rujna, 2023

Djevojčica (15) iz Teslića prepoznala svog silovatelja

Preporučeno

Učenica (15) iz Pribinića, kod Teslića, koja je u svom selu silovana 23. marta prošle godine, potvrdila je dobojskoj policiji da ju je silovao Vernes I. iz Karaule, kod Travnika.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni silovatelj uhapšen je 18. decembra prošle godine u Zenici, a kako ističe izvor Nezavisnih blizak istrazi, kasnije je maloljetnica napadača prepoznala u prostorijama policije u Doboju, gdje je Vernes I. dovezen s ciljem da se ona izjasni o tome da li ju je on silovao, saznaju “Nezavisne novine“.

Upravo se čita:  Plaćene ubice iznajmile stan u Sarajevo Toweru navodno od poznatog ugostitelja iz Sarajeva: Ko je bio meta?

– Čim je ponovo vidjela Vernesa, djevojčica je kazala da je 99 odsto sigurna da ju je on silovao – ističe sagovornik, a nezvanično se saznaje da je i DNK analizom utvrđeno da iza napada, koji je šokirao Teslićane, stoji upravo Imširović, koji je, inače, osumnjičen za brojna druga krivična djela.

Sagovornik otkriva i da su inspektori pronašli crnu kapu za koju se vjeruje da ju je osumnjičeni silovatelj nosio u noći kada je učenica silovana u bijelom golfu, kod crkve u Pribiniću.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

– Imširović je tu kapu ostavio kod supruge, a ona ju je pokazala policajcima kada su u Karauli tražili osumnjičenog. I djevojčica se sjeća te kape. Kada ju je uvukao u golf, on je kapu bacio na zadnje sjedište – precizira izvor, upućen u istragu.

Inspektori, navodno, sumnjaju da je Imširović odgovoran i za raniji pokušaj silovanja radnice u jednom objektu u Banjoj Luci, ali izvor nije mogao da otkrije detalje.

Upravo se čita:  Pucnjava na Baščaršiji, ranjen sarajevski žestoki momak Mirza Hatić

– Pokušao je to uraditi usred bijela dana, ali, na svu sreću, nije uspio u namjerama – kaže sagovornik “Nezavisnih novina“.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo