Subota, 15 svibnja, 2021

Djevojčica (15) iz Teslića prepoznala svog silovatelja

Nemojte propustiti

Učenica (15) iz Pribinića, kod Teslića, koja je u svom selu silovana 23. marta prošle godine, potvrdila je dobojskoj policiji da ju je silovao Vernes I. iz Karaule, kod Travnika.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni silovatelj uhapšen je 18. decembra prošle godine u Zenici, a kako ističe izvor Nezavisnih blizak istrazi, kasnije je maloljetnica napadača prepoznala u prostorijama policije u Doboju, gdje je Vernes I. dovezen s ciljem da se ona izjasni o tome da li ju je on silovao, saznaju “Nezavisne novine“.

– Čim je ponovo vidjela Vernesa, djevojčica je kazala da je 99 odsto sigurna da ju je on silovao – ističe sagovornik, a nezvanično se saznaje da je i DNK analizom utvrđeno da iza napada, koji je šokirao Teslićane, stoji upravo Imširović, koji je, inače, osumnjičen za brojna druga krivična djela.

Sagovornik otkriva i da su inspektori pronašli crnu kapu za koju se vjeruje da ju je osumnjičeni silovatelj nosio u noći kada je učenica silovana u bijelom golfu, kod crkve u Pribiniću.

– Imširović je tu kapu ostavio kod supruge, a ona ju je pokazala policajcima kada su u Karauli tražili osumnjičenog. I djevojčica se sjeća te kape. Kada ju je uvukao u golf, on je kapu bacio na zadnje sjedište – precizira izvor, upućen u istragu.

Inspektori, navodno, sumnjaju da je Imširović odgovoran i za raniji pokušaj silovanja radnice u jednom objektu u Banjoj Luci, ali izvor nije mogao da otkrije detalje.

– Pokušao je to uraditi usred bijela dana, ali, na svu sreću, nije uspio u namjerama – kaže sagovornik “Nezavisnih novina“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo